Сексът зависи от парите, показват последни изследвания в тази сфера. Колкото по-богати са хората, толкова по-активен е сексуалният им живот.

Последното такова изследване беше извършено от профилната организация „Relationship Australia“. В него се констатира, че хората, които печелят повече от 80 000 австралийски долара годишно, са два пъти по-активни в сексуален план от онези, които печелят по-малко от 60 000.

Според същото изследване, в днешно време хората правят по-малко секс, отколкото в миналото. Спрямо 2008 г., е бил регистриран спад от 3%. Тези, които се чувстват самотни, прибягват към социалните мрежи от типа „Фейсбук“. 16% от анкетираните са заявили, че такива социални сайтове имат негативно влияние върху сексуалния им живот.

Причината е липсата на пряка комуникация между хората. Повече от половината, анкетирани в рамките на това проучване, обаче са заявили, че социалните мрежи не са повлияли негативно на връзките, които поддържат. Почти 1/3 от участниците в анкетата са заявили, че те по-скоро са благоприятни за връзката, в която са ангажирани.