Офисната среда не се отразява добре и не помага на хората да водят здравословен начин на живот. През дългите часове, в които сме в офиса или на срещи, ядем само бисквити чиспс и пием газирани напитки и разходките са единствено до автомата за кафе. Ако водите до този момент начина на живот в офиса, който казахме преди малко, прочетете нашите 7 съвета как да промените престоя си на работното място и да се храните по-здравословно.

1. Вместо да изпращате имейли на хората, които работят във вашия офис, защо не отидете директно при тях. Въпреки че разстоянието до другия кабинет в офиса не е кой зае колко голямо, ще се изнендадате какво разстояние сте изминали в края на седмицата. В същото време разговорите с отсрещния човек може да ви спестят много неви и проблеми по изпращането на множество имейли, докато не се разберете. При директният разговор може директно да обсъдите какво трябвада се направи. Може да откриете, че отговорите на хората ще са по-ясни, когато сте отделили време да отидете ида ги видите, вместо да изпращате имейли.

2. Лекото ядене в офиса може да се превърне в лош навик и по този начин вие да се храните нездравословно, като си купувате някакви нездравословни храни. Вместо това може да си вземете и да си поставите в бюрото някой здравословни неща като ядки, плодове, стафиди и дори сорови зеленчуци, като моркови например.

3. Кратките разходки през деня не само ще ви позволят да свалите някой друг килограм, но и ще намалят стреса и ще ви помогнат да избистрите мислите в главата ви. По този начин се подобрява мисловният процес. Може да включите в плана за вашия работен ден три или четири петминутни разходки. През това време дори може да обсъдите с колега някой важен проблем как да бъде решен. Винги, когато излезеш от офиса на чис въздух, мозъкът се прочиства и се подобрява мисловния процес.

4. Консумацията на студена вода е чудесен начин, по който може да загубите няколко колограма. Това повишава метаболизма ви и ще ви помогне да стопите до 100 калории на ден, докато стоите в офиса на бюрото си. За да пиете по-малко вода може да добавите в чашата с водата няколко малини или лимонова кора.

5. Дори да седите на сола си, се опитайте да бъдете активни. Знаете ли че ако се въртите на стола 60 пъти вие изгаряте 50 калории. Може да използвате безжична слушалка в офиса ви и така докато говорите по телефона ще може да се разхождате във офиса. Ако колегите ви нямат нищо против, може да направите няколко подскока и по този начин тялото ви става още по-активно.

6. Качване по стълбите или използване на асаньора. Ако на ден се изкачвате или слизате по стълби в продължение на 10 минути, това ще ви помогне да свалите 10 килограма от вашето тегло за 1 година. Ако се чувствате добре и имате енергия може да се изкавате като при изкаването пропускате по една стапало и така с една крачка изкачвате 2 стъпала, това ще напрегне вашите мусколи повече, и след това ще се изморявате доста по-малко.

7. Ако искате да отслабнете и да спестите пари, може да си носите обяд от вкъщи, който вие сте приготвили по здравословен начин предишната вечер. По този начин ще сте сигурни че ядете само полезни храни, от които тялото ви се нуждае, за да функционира правилно. За мотивация може да събирате парите, които спестявате и по тозиначин може да ги изхарчите на някоя хубава екскурзия или за здравословна и хубава храна.

За да постигненте това нещо, разбира се, ще трябва да положите доста усилия, но след като видите резултатите, ще разберете че си е струвало. Въпреки това, с предварително планиране как да протече вашият работен ден, това може да доведе до подобряване на вашата производителност, както й да се чувстватв по-добре и по този начин да си вършите по-добре работата.

poneshto.com